Ryssland i färg

God eftermiddag! Här i Uppsala skiner solen på lite nyfallen snö - väldigt mysigt. Hörde att det varit storm nere i Skåne inatt, så ibland är jag glad att jag numera bor här uppe, haha...

Hur som helst, det var inte för att berätta om vädret jag tänkte skriva detta inlägget. Igår kväll hittade jag en fotosida vid namn The Big Picture som, vad jag förstår, specialiserar sig på nyheter via foton. Det sitter som handen i handsken på mig. Jag hittade några helt extraordinära foton från Ryssland för hundra år sedan - i färg! De togs av Sergei Mikhailovich Prokudin-Gorskii (1863-1944) som använde en specialkamera där han tog tre svartvita bilder med röda, gröna och blå filter. Dessa kombinerades sen ihop till en enda bild med färger som i stort sett motsvarade verkligheten. Helt otroligt.


För att se större (och fler!) bilder råder jag er att klicka här.

Kommentarer

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

Email: (publiceras inte)

URL:

Kommentar:

Trackback

Katsu Jag går under pseudonymen Katsu, är 20 år gammal och kommer från Skåne men bor för närvarande i Uppsala där jag pluggar. Mina intressen involverar bland annat metal (och lite andra musikaliska genrer), fotografi, språk och spel. Detta lär dyka upp här och var i bloggen.
Det bästa sättet att känna igen mig är på min frisyr. Stort och spretigt - och svart, förstås.


bloglovin

RSS 2.0